Real Madrid en Napoli komen niet meer in problemen op weg naar kwartfinales

UEFA Champions League | Real Madrid heeft woensdagavond in de terugmatch van de achtste finales van de Champions League tegen Liverpool de kwalificatie voor de laatste acht moeiteloos over de streep getrokken. De Koninklijke juichte met 1-0, nadat het drie weken geleden al een riante 2-5 bonus had verworven op Engelse bodem.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Reds begonnen ondanks de schier onmogelijke opdracht vol goede moed in de Spaanse hoofdstad: Thibaut Courtois maakte al vroeg een poging van Darwin Nunez onschadelijk. Real liet zich op zijn beurt niet onbetuigd via afstandschoten van Eduardo Camavinga en Luka Modric. Camavinga trof de lat, de knal van Modric zoefde enkele minuten later rakelings over. De wedstrijd leek nadien af te stevenen op een brilscore, tot Karim Benzema (79.) zich in de slotfase alsnog tot matchwinnaar kroonde. Eden Hazard keek 90 minuten toe vanop de Madrileense reservebank.

Napoli verzekerde zich tegelijkertijd eveens van zijn stek in de kwartfinales. De Italianen triomfeerden voor eigen volk met 3-0 tegen Eintracht Frankfurt, nadat ze de heenwedstrijd al met 0-2 gewonnen hadden.

De gastheer dook in extremis met een marge de kleedkamers in dankzij Victor Osimhen (45.+2), die met een geweldige kopslag wist te scoren. Osimhen (53.) werkte snel in de tweede helft een puike combinatie af en Piotr Zielinski (64.) bepaalde de eindstand met een omgezette penalty.

Naast Real en Napoli gaan ook Benfica, Chelsea, Bayern München, AC Milan, Inter en Manchester City de urne in voor de loting van de kwartfinales. Die vindt vrijdagmiddag vanaf 12u plaats in het Zwitserse Lyon. Er wordt meteen ook geloot voor de halve finales.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top