Opnieuw weergaloze Gift Orban trapt AA Gent voorbij Basaksehir naar kwartfinales

UEFA Conference League | AA Gent heeft zich woensdagavond op indrukwekkende wijze geplaatst voor de kwartfinales van de Conference League.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de terugwedstrijd van de achtste finales wonnen de Buffalo's met liefst 1-4 op het veld van het Turkse Basaksehir, nadat de heenwedstrijd vorige week op een quasi onbespeelbare grasmat in de Ghelamco Arena op een 1-1 gelijkspel was geëindigd. Gift Orban was nog maar eens de uitblinker bij de Oost-Vlamingen. Deze keer met een loepzuivere hattrick in de eerste helft, waarvoor hij slechts drie minuten nodig had.

AA Gent beleefde een droomstart in het Fatih Terim-stadion. Basaksehir had een beginoffensief gepland, maar dat werd erg eenvoudig opgevangen door de Gentenaars, die nooit in de problemen kwamen en bovendien snedig tegenprikten. Daarnaast beschikken de Buffalo's momenteel over een wapen dat in de Belgische competitie zijn gelijke niet kent: Gift Orban, zondag nog goed voor een vierklapper op het veld van Zulte Waregem (2-6). Deze keer had de twintigjarige Nigeriaan net voorbij het halfuur aan drie minuten genoeg om drie keer genadeloos toe te slaan: 0-3 voor AA Gent en meteen was het over en uit voor de thuisploeg. Vooral het tweede doelpunt van de deze winter van het Noorse Stabaek voor 3,3 miljoen euro overgekomen aanvaller was een pareltje: met rechts knalde hij het leer vanuit het niets recht in de winkelhaak. In negen duels voor de Buffalo's wist hij intussen twaalf keer raak te treffen.

Nog eens een paar minuten later kopte Hugo Cuypers na een ingestudeerd nummertje na een hoekschop de 0-4 tegen de netten. De Turken stonden erbij en keken ernaar. De rest van de wedstrijd werd een maat voor niets. De ingevallen Adnan Januzaj milderde in het slot nog tot 1-4, zijn eerste treffer in Turkse loondienst en zelfs zijn eerste doelpunt dit seizoen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top