Rik de Mil doet seizoen als hoofdcoach Club Brugge uit

Jupiler Pro League | Rik De Mil blijft tot het einde van het seizoen hoofdcoach van Club Brugge. Dat deelde de club woensdag mee. Nicky Hayen (hoofdcoach NXT), Steve Colpaert (assistentcoach NXT) en Wouter Biebauw (keeperstrainer NXT) komen de staf van het eerste elftal versterken.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 41-jarige De Mil nam het over van de vorige week ontslagen Scott Parker en leidde blauw-zwart afgelopen zondag naar een 2-0 zege tegen Standard.

De Mil is sinds 2015 in dienst bij Club Brugge, eerst als jeugdtrainer (2015-2018), daarna als coach van Club NXT (2018-2022) en sinds dit seizoen als T2. "Hij kent de club en het team door en door", zegt CEO Vincent Mannaert. "Zijn passie en ambitie zorgen voor een frisse wind, waarmee we samen met de spelers en iedereen van de sportieve werking het maximale uit het seizoen willen halen. Door het doorstromen van Nicky, Steve en Wouter van Club NXT kunnen we een beroep doen op een evenwichtige staf, waarbij ook jonge talenten de kans krijgen zich verder te ontwikkelen."

Na 29 van 34 speeldagen in de reguliere competitie staat Club Brugge met 49 punten op de vierde plaats, op achttien punten van leider Genk en één punt voor AA Gent.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top