Urs Fischer, coach van Union Berlijn: "Het zal tegen Union SG van details afhangen"

UEFA Europa League | Union Berlijn toonde vorige week tegen naamgenoot Union Saint-Gilloise veerkracht door drie keer een achterstand op te halen. Donderdagavond staan beide elftallen opnieuw tegenover elkaar, dit keer in het Lotto Park van Anderlecht, met als inzet een ticket voor de kwartfinales van de Europa League.

Door Belga

Deel dit nieuws

Urs Fischer, de Zwitserse trainer van het Duitse team, verwacht een evenwichtige wedstrijd waarin de details het verschil zullen maken. "Voor beide ploegen is het duidelijk. Winst is nodig om in de volgende ronde te geraken. Ik ga ervan uit dat het een heel spannende wedstrijd wordt tussen twee ploegen die elkaar waard zijn. Wij zullen het juiste gezicht moeten laten zien op het veld. Details zullen beslissend zijn en we zullen efficiënt moeten zijn", vertelde hij daags voor het treffen.

Verdediger Robin Knoche vergezelde zijn coach woensdagnamiddag op de persbabbel. "Union Saint-Gilloise is een team dat op onze hoogste staat. Het zullen de kleinigheden, de details zijn die de uitslag zullen bepalen", trad hij zijn trainer bij. "Voor ons wordt het belangrijk om efficiënt te zijn in de zone van de waarheid en om achterin goed georganiseerd te blijven."

De 57-jarige Fischer, sinds 2018 trainer van Union Berlijn, kan in tegenstelling tot zijn collega Karel Geraerts over een volledige fit kern beschikken. Bij de Belgische vicekampioen ontbreekt donderdag Yorbe Vertessen door een blessure aan de adductoren. De 22-jarige aanvaller was in de heenmatch goed voor een goal en assist, maar volgens Fischer heeft Union SG genoeg alternatieven voorhanden.

"In hun kern zitten spelers met kwaliteiten om dat forfait op te vangen", zei de bezoekende coach. "Hun selectie is ruim genoeg. Dat hebben we in de heenmatch gemerkt toen ze aanvoerder Teddy Teuma moesten vervangen. Er zijn genoeg goeie aanvallers om de plaats van Vertessen in te nemen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top