Lotte Kopecky na emotionele overwinning in Nokere Koerse: "Ik had vandaag de benen voor twee"

Wielersport | De vierde editie van Nokere Koerse stond woensdag eerst niet op de agenda van Lotte Kopecky. De 27-jarige Antwerpse verloor enkele dagen geleden echter haar broer en wou haar zinnen verzetten. Met succes. Alsof haar broer mee de pedalen beroerde reed ze iedereen aan flarden. Ze was de rode draad doorheen het hele wedstrijdverhaal. Het aantal aanvalspogingen van Kopecky was niet op een hand te tellen en de versnelling die ze plaatste op vijf kilometer van de eindmeet bleek de juiste te zijn. Kopecky kwam ingetogen Nokereberg opgereden en liet de tranen de vrije loop, denkend aan broer Seppe.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik stond hier niet echt aan de start om te winnen, denk ik. Ik wou enkel koersen van begin tot einde. Ik heb mezelf niet gespaard. Ik kan mijn gevoelens niet echt onder woorden brengen, noch omschrijven. Ik hoop dat ik hem trots heb kunnen maken", zuchtte Kopecky na de finish.

"De keuze om vandaag te rijden was vorige week al gemaakt, maar ik wou toch sowieso starten", gaf ze aan. "Ik heb geen al te leuke dagen achter de rug. Het heeft geen zin om te zitten kniezen, je hoofd te laten hangen en thuis in de zetel te zitten. Ik had vandaag de benen voor twee. Het seizoen is heel goed begonnen, het is te hopen dat ik op deze flow verder kan werken. Dat ik de eerste Belgische ben op de erelijst? Daar hecht ik vandaag niet zoveel belang aan. Ik heb andere dingen aan het hoofd. Ik vind dit een leuke koers, er zit wat van alles in. Ook de kasseistroken liggen me wel, daarom ook dat ik hier wou starten. We hebben een heel sterk team waarmee het leuk koersen is. Kijk maar. We worden een en twee vandaag."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top