TikTok - Ook Brussels Parlement blokkeert TikTok

Nieuws | Wie op TikTok wil, zal dat voortaan niet meer kunnen in het Brussels Parlement. Dat heeft woensdag namelijk beslist om de toegang tot de app te blokkeren op alle door de diensten van het Parlement beheerde datanetwerken, met inbegrip van het wifinetwerk dat toegankelijk is voor bezoekers.

Door Belga

Deel dit nieuws

De beslissing geldt voor zes maanden en zal bij het begin van het volgende parlementair jaar worden geëvalueerd.

Het Parlement roept daarnaast de volksvertegenwoordigers, fractiemedewerkers en de personeelsleden van het Brussels Parlement die gebruik maken van TikTok op om die te verwijderen van privétoestellen waarmee ze gegevens delen met het Parlement.

Brussels Parlementrsvoorzitter Rachid Madrane wijst erop dat het Parlement "zoals elke overheid moet toezien op de bescherming van onze gegevens en zijn verantwoordelijkheid nemen".

TikTok is eigendom van het Chinese ByteDance en ligt onder vuur sinds het technologiebedrijf toegaf dat bepaalde werknemers toegang hadden tot de gegevens van Amerikaanse en Europese gebruikers. Steeds meer regeringen en parlementen verbieden TikTok op de werktelefoons en andere zakelijke toestellen van hun personeel uit angst voor datadiefstal en spionage. De afgelopen tijd kwam er al een verbod vanuit de Vlaams en federale overheid en verbood ook de Brusselse regering het gebruik op diensttoestellen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top