Bart Nieuwkoop leeft met vertrouwen toe naar nieuwe clash tegen Union Berlijn

UEFA Europa League | Bart Nieuwkoop ruilde in de zomer van 2021 het Nederlandse Feyenoord voor Union en ontpopte zich meteen tot een onbetwiste titularis. Met acht goals en elf assists in 78 wedstrijden heeft de rechterflankspeler een ruim aandeel in het huidige succesverhaal van de Unionisten.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Toen ik naar Union kwam, koesterde ik de hoop dat ik alle wedstrijden zou spelen. Maar dat het er zoveel zouden zijn, met nu ook Europees voetbal erbij, dat had ik niet verwacht. Het gaat wel snel", vertelt de Nederlander daags voor de return tegen Union Berlijn in de achtste finales van de Europa League.

Een kwalificatie voor de kwartfinales zou voor de club én de Nederlander een nieuwe mijlpaal betekenen. Dan moet wel de nummer vier uit de Bundesliga voor de bijl.

"Het gevoel in de groep is goed, ook door het laatste resultaat bij Genk en de uitslag in Berlijn. We gaan met veel vertrouwen de wedstrijd in", verzekert Nieuwkoop. "We creëerden niet heel veel kansen maar waren efficiënt. Dat zit er goed in bij ons. We hebben weinig grote kansen nodig om te scoren. Hopelijk is dat morgen ook zo want ik verwacht niet dat we veel kansen zullen krijgen. Om grote matchen te winnen, moet je zo efficiënt mogelijk zijn."

Beide Unions speelden al drie keer tegen elkaar. Nieuwkoop weet wat hij donderdagavond mag verwachten. "Het wordt vrij direct. We moeten compact spelen en wachten op onze kansjes, die er wel zullen komen. Maar het zullen er niet veel zijn. Het waren tegen Berlijn zware wedstrijden, ook mentaal. Als we ons plaatsen voor de kwartfinale zou dat geweldig zijn, als je ziet welke weg we hebben afgelegd. Maar zover is het nog lang niet. Morgen wacht nog een hele zware wedstrijd. We zullen heel erg goed moeten zijn om een resultaat te halen."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top