Jelle Engelbosch zegt politiek vaarwel

Nieuws | Gewezen Vlaams parlementslid Jelle Engelbosch (N-VA) stopt met politiek. Dat heeft hij woensdag bekendgemaakt via zijn sociale media. Engelbosch werd vorig jaar voorgedragen als burgemeester van Sint-Truiden, maar hij zette een stap opzij na een kritische audit over de aankoop van een stuk grond.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na ruim 10 jaar neemt Engelbosch dus afscheid van de politiek. De 42-jarige Limburger zetelde sinds 2012 in de gemeenteraad van Sint-Truiden, waar hij sinds 2019 ook eerste schepen is. Tussen 2014 en 2019 zetelde hij ook in het Vlaams Parlement.

Toen burgemeester Veerle Heeren (CD&V) in 2021 in opspraak kwam en tijdelijk een stap opzij moest zetten na een vaccinatieschandaal werd Engelbosch een tijdje waarnemend burgemeester. En nadat Heeren effectief ontslag nam in september 2022 werd Engelbosch voorgedragen als nieuwe burgemeester van de Limburgse gemeente. Maar na een kritisch rapport van Audit Vlaanderen, waarin sprake was van een "schijn van belangenvermenging", besloot Engelbosch nog voor zijn aanstelling een stap terug te zetten. Hij stopt toen ook meteen als schepen.

Nu zegt Engelbosch de politiek naar eigen zeggen "definitief" vaarwel. In een bericht op Facebook zegt hij trots te zijn op de "politieke verwezenlijkingen van de afgelopen 10 jaar". Engelbosch stopt meteen ook als gemeenteraadslid en zal ook niet langer actief zijn binnen het partijbestuur van N-VA.

"Ik ben mijn partij dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen om belangrijke dossier te kunnen verwezenlijken voor Vlaanderen en Sint-Truiden en hun blijvende steun en vertrouwen in moeilijke periodes. Ik wens mijn opvolgers alle succes om in Sint-Truiden het gestarte werk verder te zetten", besluit Engelbosch.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top