Inter-CEO Marotta: "Lukaku keert eind dit seizoen terug naar Chelsea"

Serie A | Beppe Marotta, de CEO van Inter, heeft dinsdagavond na de kwalificatie voor de kwartfinales van de Champions League gesproken over de contractsituatie van Romelu Lukaku. Hij bevestigde dat de Rode Duivel eind juni zal terugkeren naar moederclub Chelsea, maar leek ook een opening te houden voor een verlengd verblijf in Milaan.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Lukaku keert op 30 juni terug naar Chelsea, ongeacht zijn prestaties op het veld", gaf Marotta aan bij Sky Italia. "We hebben hem voor een seizoen gehuurd. En de huurovereenkomst loopt eind juni af."

Marotta erkende dat de Inter-fans dit seizoen niet de ware Lukaku zagen. "Het was een moeilijk seizoen. Net als vele andere teams hebben we problemen gehad met blessures. De abnormale datum van het WK is daar niet vreemd aan. Lukaku is daar een voorbeeld van, net als Marcelo Brozovic. Ze waren niet op hun verwachte niveau. Lukaku had niet de duelkracht en het ritme die hem in het verleden zo sterk maakten."

De topschutter aller tijden van de Rode Duivels kwam voorlopig tot vijf goals in achttien wedstrijden voor Inter dit seizoen, alle competities samengeteld. Hij miste door blessureleed al achttien matchen.

Lukaku keerde eind juni vorig jaar terug op huurbasis bij Inter. De Milanezen hadden hem een jaar eerder, na het kampioenenseizoen van Inter, nog voor 115 miljoen euro verkocht aan Chelsea. Bij de Blues kende hij een moeilijk seizoen. Inter betaalde zo'n acht miljoen euro om Lukaku één seizoen te huren. In Londen heeft hij nog een contract tot medio 2026.

Inter plaatste zich dinsdag voor het eerst sinds 2011 voor de kwartfinales van de Champions League. In de terugwedstrijd hielden de Nerazzurri Porto op 0-0. Het heenduel in Milaan was op 1-0 geëindigd dankzij een goal van Romelu Lukaku.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top