Karel Geraerts is op zijn hoede voor Union Berlijn: "Blijft een heel goeie ploeg"

UEFA Europa League | Union kan in zijn eerste Europese campagne in 58 jaar meteen doorstoten tot de kwartfinales van de Europa League. De Belgische vicekampioen moet dan wel voorbij Union Berlijn, de nummer vier uit de Bundesliga.

Door Belga

Deel dit nieuws

De heenwedstrijd vorige week in Berlijn eindigde op 3-3 nadat de bezoekers drie keer een voorsprong uit handen gaven. Daardoor staat de teller donderdagavond in het Lotto Park van Anderlecht weer op nul. "Uiteraard was het beter geweest als we hadden gewonnen, dan zou een gelijkspel volstaan. Nu weten beide ploegen wat ze morgen moeten doen. Wie wil doorgaan, moet winnen. Zo simpel is het", vertelde Union-coach Karel Geraerts woensdag tijdens zijn vooruitblik naar het duel.

Union kan voor de return niet rekenen op de geblesseerde Yorbe Vertessen. De trefzekere aanvaller, de laatste weken goed op dreef, viel zondag in de topper tegen Genk uit met een adductorenletsel. "Het is slecht nieuws", erkende Geraerts, vooral omdat volgens hem "efficiëntie in beide doelgebieden hét grote verschil zal maken".

Union Berlijn staat in de Duitse Bundesliga op een fraaie vierde plaats maar kon wel al vier wedstrijden niet meer winnen. Voor Geraerts, die dit seizoen met zijn elftal al drie keer tegen de Duitsers speelde, betekent dat niets. "Het blijft een heel goeie ploeg", zegt hij. "Enkele weken geleden verloren ze met 3-0 maar dat was wel tegen Bayern München, een van de beste ploegen ter wereld. Tegen ons vond ik ze heel stevig. Afgelopen zondag zetten ze in Wolfsburg (waar het 1-1 werd) de eerste vijf à tien minuten een ongelofelijke pressing met een enorme intensiteit. Dat betekent dat er nog veel energie in het team zit. Morgen wordt een van de sleutels tot succes wie het meeste mentale frisheid zal hebben. Afgaande op hun prestatie in Wolfsburg, zit dat bij hen nog heel goed."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top