Standard gestraft voor supporters die stoeltjes afbreken op Anderlecht

Jupiler Pro League | Het Disciplinair Comité heeft dinsdagavond 2.500 euro boete opgelegd aan Standard, omdat supporters van de Luikse club na de Clasico op Anderlecht stoeltjes hadden afgebroken. Een "mini-bom", gegooid door paars-witte fans, zou de aanleiding geweest zijn voor het destructieve gedrag.

Door Belga

Deel dit nieuws

Enkele minuten na de wedstrijd was een luide knal te horen in het vak van Standard-supporters, die op dat moment het vak wel al grotendeels verlaten hadden. Volgens een persfotograaf en een steward had een achtergebleven supporter van Anderlecht een zware voetzoeker naar het uitvak gegooid. Enkele uitfans keerden daarop terug in hun vak, braken een vijftigtal zitjes af en wierpen die in de richting van de nabijgelegen thuisvakken. Op de parking gingen de schermutselingen verder.

Standard gaf op de zitting het afbreken van de stoeltjes toe, maar bracht aan dat tijdens de wedstrijd er al zo'n zware voetzoeker was gegooid vanuit het thuisvak. De lokale politie had die feiten ook bevestigd.

Tijdens de wedstrijd hadden de bezoekende fans al enkele keren bekertjes bier gegooid, onder meer naar Islam Slimani, die voor het vak kwam juichen en jennen. Er was één keer gebruik gemaakt van Bengaals vuurwerk, ondanks de afspraak die Standard had gemaakt met fans voor de match. Een tifo was toegestaan, als de supporters geen pyro zouden gebruiken, het bleek ook de actie van een enkeling, de fans doofden zelf snel het vuur. Voor de stoeltjes en de bekers kreeg Standard 1.000 euro boete, voor het Bengaals vuur 1.500 euro.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top