Union mist geblesseerde Vertessen in terugwedstrijd tegen Union Berlijn

UEFA Europa League | Union kan donderdagavond geen beroep doen op Yorbe Vertessen in de terugwedstrijd van de achtste finales in de Europa League tegen het Duitse Union Berlijn. De 22-jarige aanvaller viel zondag in de competitietopper tegen KRC Genk geblesseerd uit en raakt niet op tijd hersteld.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Hij heeft pijn aan de adductoren en is out voor morgen. Het is een tegenslag voor ons maar het is zo. Er is altijd een oplossing", vertelde coach Karel Geraerts daags voor de wedstrijd tijdens een persmoment in het Lotto Park van Anderlecht.

Vertessen werkte woensdagvoormiddag een deel van de groepstraining af in het stadion van Anderlecht, maar moest afhaken. Voor Union is zijn forfait een domper want de pijlsnelle aanvaller manifesteerde zich de voorbije weken als een waardige vervanger van Dante Vanzeir, die naar de Major League Soccer verhuisde. Sinds zijn komst eind januari van het Nederlandse PSV scoorde Vertessen in twaalf wedstrijden voor Union vijf keer en deelde drie assists uit. Vorige week donderdag zorgde Vertessen nog voor een goal en een assist in de heenwedstrijd tegen Union Berlijn. Dat duel eindigde op 3-3.

Vertessen viel afgelopen zondag op het veld van leider Genk, waar Union met 1-2 won, na 51 minuten uit. De Zweed Gustaf Nilsson kwam hem vervangen.

Behalve Vertessen is iedereen fit bij Union, verzekerde Geraerts nog.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top