Duitser Zylka komt geblesseerde Butterfield vervangen bij Antwerp Giants

Basketbal | De Antwerp Giants hebben een vervanger beet voor de zondag in de bekerfinale geblesseerd uitgevallen Spencer Butterfield. De Duitser Ferdinand Zylka komt over van Brussels en ondertekende een contract tot het einde van het seizoen. Dat maakte de club woensdag bekend op haar website.

Door Belga

Deel dit nieuws

Butterfield moest zondag in de met 77-71 gewonnen bekerfinale tegen Oostende met een brancard van het veld. De dertigjarige Amerikaan scheurde de patellapees van zijn linkerknie en werd intussen succesvol geopereerd. Er wacht hem een revalidatieperiode van acht tot tien maanden.

Butterfield was een sleutelspeler voor de Giants. De Amerikaanse shooting guard ontving zondag op de draagbaar nog zijn MVP-trofee.

De Giants vonden zijn vervanger in de hoofdstad met Ferdinand Zylka. De club bedankte haar Brusselse collega's uitdrukkelijk voor de vlotte overgang. De 24-jarige Duitser (1m91) was bij Brussels dit seizoen goed voor een gemiddelde van 18,9 punten, 2,3 assists en 4,3 rebounds.

De transfer had de nodige haast. De deadline om nog spelers aan de selectie toe te voegen, is immers later vandaag, om middernacht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top