Zulte Waregem zet Mbaye Leye aan de deur

Jupiler Pro League | Zulte Waregem heeft woensdag coach Mbaye Leye aan de kant geschoven. Dat maakte de club bekend op haar website. Essevee is met nog vijf speeldagen te gaan in de Jupiler Pro League zeventiende en voorlaatste. De degradatie komt zo erg dichtbij. Ook assistent Patrick Asselman mag beschikken. Frederik D'Hollander en Davy de fauw nemen voorlopig over.

Door Belga

Deel dit nieuws

Leye kreeg afgelopen zomer het roer in handen bij Zulte Waregem. Onder zijn hoede raakten de West-Vlamingen nooit weg uit de onderste regionen van het klassement. De laatste overwinning dateert van intussen bijna twee maanden geleden, op bezoek bij Anderlecht (2-3).

Zulte Waregem leek begin dit jaar even een nieuw elan te vinden na de wintertransfers van Ruud Vormer en Christian Brüls, maar het uitvallen van die eerste bracht het kaartenhuisje opnieuw aan het wankelen. De club zit intussen aan 4 op 24, afgelopen zondag volgde nog een schaamtelijke 2-6 thuisnederlaag tegen AA Gent.

In het klassement is Zulte Waregem voorlaatste, met 23 punten. Kortrijk telt als eerste ploeg op een veilige plaats vier punten meer.

Eind vorige maand miste Essevee ook de kans om zich te plaatsen voor een vierde bekerfinale. KV Mechelen stootte dankzij een gecontesteerde 1-0 zege in de terugmatch van de halve finales door naar de eindstrijd.

Leye was als speler eerder in drie periodes actief voor Zulte Waregem (2007-2008, 2012-2014 en 2015-2017). Verder kwam hij in ons land uit voor AA Gent, Standard, Lokeren, Eupen en Moeskroen. Als hoofdcoach was hij ook al aan de slag bij Standard (2020-2021).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top