Ons elftal van de week

Sport |

Na drie speeldagen in de play-offs van de Challenger Pro League lijkt het een tweestrijd te worden tussen RWDM en Beveren. Het verschil tussen de twee blijft drie punten. Nummer drie Beerschot volgt op zeven punten van nummer twee Beveren.

Dender won in eigen stadion met het kleinste verschil van Deinze. De thuisploeg creëerde het meeste doelgevaar, maar zag meerdere keren hoe doelman Miras redding bracht bij Deinze. Eén keer lukte het Dender wel om Miras te verslaan. Hens trapte een vrije trap eerst in de muur, maar knalde de rebound dan staalhard in de verste hoek. Bij Deinze was het vooral Hendrickx die voor de kansen zorgde. De kapitein zag eerst zijn strafschop gered en trapte daarna ook nog op de dwarsligger. Bij Dender speelde M’Barki een belangrijke rol op het middenveld in de 1-0-overwinning tegen Deinze.

Beveren blijft in het spoor van leider RWDM. De wedstrijd op bezoek bij Beerschot bleef lange tijd 0-0, ondanks enkele goede kansen aan beide kanten. De verdedigers maakten het verschil. Bij Beerschot speelde Van den Bergh een goede partij en zijn collega aan de overkant, Vukotic, deed hetzelfde. Vukotic werd ook de matchwinnaar. Drie minuten voor tijd kopte hij de 0-1 binnen.

Virton heeft zijn eerste overwinning in de play-offs beet. De Luxemburgers versloegen SL16 FC met 1-0. Mboyo zorgde al na minder dan twintig minuten voor het enige doelpunt in de wedstrijd. Mabella haalde een diepe bal uit de lucht, spitsbroer Mboyo werkte af. Beide teams hadden nog veel aanvallende intenties, maar de score zou niet meer veranderen. Voor Virton zijn het broodnodige punten in de strijd om degradatie.

Lierse Kempenzonen begon met een nul op zes aan de play-offs, maar pakte thuis tegen RSCA Futures de drie punten. De Brusselaars creëerden in de eerste helft de beste kans, maar meteen na de rust opende Lierse Kempenzonen de score. Laes zette na zestien seconden goed voor, De Schryver tikte de 1-0 binnen. Na het doelpunt gaf De Schryver zelf de assist voor de 2-0. Opnieuw een prima voorzet, deze keer was het Van Acker met de afwerking. In de verdediging bij de Pallieters liet ook Pupe zich opmerken. Hij speelde een goede wedstrijd en zorgde er mee voor dat de thuisploeg zijn netten schoon kon houden.

Na de nederlaag vorige week pakte leider RWDM opnieuw de volle buit, maar de Brusselaars moesten er hard voor werken tegen Club NXT. De beslissende 3-2 viel pas in de 95e minuut. El Ouahdi was de matchwinnaar bij RWDM. De 21-jarige aanvaller maakte een hattrick en deed het stadion daveren van geluk in de toegevoegde tijd. Hazard bediende hem voor zijn eerste. Zijn tweede doelpunt werkte hij met een vliegende trap af en in het slot trapte hij een afvallende bal binnen. De punten bleven alsnog in Brussel. Talbi zorgde in de eerste helft nochtans voor de voorsprong voor Club NXT met een schot vanop afstand. De thuisploeg draaide de situatie om, maar Vermant maakte net na die 2-1 opnieuw gelijk. Club NXT maakte het de competitieleider knap lastig, maar de voorsprong van drie punten op Beveren blijft in stand.

Lommel haalde het met 2-0 van Jong Genk in de Limburgse derby. Cauê Vinícius dos Santos zorgde met een brace voor de doelpunten bij Lommel. De 20-jarige Braziliaan maakte in drie minuten het verschil. In minuut 67 trapte hij een hoekschop binnen. Drie minuten later trapte hij zijn tweede doelpunt overhoeks binnen. Lommel blijft zo aan de leiding in de relegation play-offs.