Schio, met Kim Mestdagh, begint goed aan kwartfinale Euroleague tegen Valencia

Basketbal | Schio, met Kim Mestdagh, heeft dinsdag Valencia met 75-63 verslagen in de eerste wedstrijd van de kwartfinales van de Euroleague basketbal.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na een dominante eerste helft (40-33) zagen de Italianen een comeback van de Spanjaarden, die in het derde kwart 6 punten voorsprong namen (47-53). Valencia begon het laatste kwart met één punt voorsprong (55-56), maar onder impuls van Astou Ndour (21 punten) en Marina Mabrey (20 punten) draaide Schio de situatie helemaal om en won het met 75-63. Mestdagh zorgde voor 5 punten, 1 rebound en 1 assist in 19:12 speeltijd. Bij Valencia eindigde Leticia Romero met 15 punten.

De kwartfinales van de Euroleague worden gespeeld in een best-of-three. Schio, dat tijdens het reguliere seizoen als tweede eindigde in zijn groep, heeft het thuisvoordeel op Valencia, dat als derde eindigde in zijn groep. De tweede wedstrijd wordt vrijdag in Spanje gespeeld. Een eventuele derde wedstrijd staat op 22 maart in Italië op de planning. De winnaar plaatst zich voor de Final Four, dat van 14 tot en met 16 april plaatsvindt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top