Amerikaanse drone neergestort in Zwarte Zee - Moskou wijst verantwoordelijkheid drone-crash af

Nieuws | Het Russische ministerie van Defensie heeft elke verantwoordelijkheid voor de crash van een Amerikaanse drone in de Zwarte Zee van de hand gewezen. In een persbericht dat via het staatspersagentschap TASS werd verspreid, staat dat de drone niet onder vuur werd genomen of op een andere manier werd aangevallen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Volgens het Russische ministerie van Defensie waren twee Russische gevechtsvliegtuigen opgestegen om een drone boven de Zwarte Zee te onderscheppen. De drone zou te snelle maneuvers gemaakt hebben waardoor het buiten controle geraakte, snel aan hoogte verloor en in zee stortte, aldus het Russische leger. "De Russische vliegtuigen gebruikten geen boordwapens, kwamen niet in contact met het onbemande vliegtuig en keerden veilig terug naar hun thuisbasis", aldus de verklaring van de Russen.

Volgens het Amerikaanse leger raakte een van de Russische toestellen de propeller van de drone, die zich achteraan het toestel bevindt, waarna het leger noodgedwongen de drone moest laten neerstorten in de Zwarte Zee. De Amerikanen stellen ook dat het incident zich voordeed in het internationale luchtruim.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top