Gent-coach Vanhaezebrouck gelooft in Istanboel in kwalificatie voor kwartfinale

UEFA Conference League | AA Gent speelt morgen/woensdag (18 uur) in Istanboel de terugwedstrijd van de achtste finales in de Conference League tegen Basaksehir. De Buffalo's proberen zich op Turkse bodem, na de 1-1 vorige week in het heenduel op de verzopen grasmat van de Ghelamco Arena, te plaatsen voor de kwartfinales. Coach Hein Vanhaezebrouck gelooft in de Gentse kwalificatiekansen, ook al ziet hij Basaksehir als favoriet.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het was geen voordelige situatie voor ons om in de eerste wedstrijd gelijk te spelen", verklaarde HVH daags voor het duel. "Basaksehir speelt thuis, dat is natuurlijk een pluspunt voor hen. We willen zo lang mogelijk geen doelpunt slikken. In de latere fases van de wedstrijd zullen we proberen te scoren om door te stoten."

"Onze tegenstander heeft spelers met grote kwaliteiten en is favoriet na de heenmatch", vervolgde Vanhaezebrouck. "Maar we zullen er alles aan doen om Basaksehir uit te schakelen en een ronde verder te geraken."

Davy Roef flankeerde zijn coach op het persmoment. "De staat van het terrein was een beetje nadelig in de heenwedstrijd", aldus de doelman. "Desondanks speelden we een goede wedstrijd, maar konden we niet het gewenste resultaat behalen. We willen morgen een goede prestatie neerzetten en doorstoten."

Wie ook op het vliegtuig naar de Turkse metropool stapte was Tarik Tissoudali, die eind juli uitviel met een ernstige kruisbandblessure en volop aan zijn terugkeer werkt. Hij reist mee naar Istanboel om bij de groep te zijn en verder te trainen, klinkt het bij Gent.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top