Fuse moet onmiddellijk de geluidsnormen respecteren

Muziek | Het Milieucollege van het Brussels gewest heeft op 6 maart de meest recente beslissing van Leefmilieu Brussel vernietigd in het dossier van de technoclub Fuse, nadat buurtbewoners in beroep waren gegaan. Dat heeft de Brusselse milieuadministratie dinsdag bekendgemaakt. Volgens het bevel had de club twee jaar uitstel gekregen om de geluidsnormen nauwgezet op te volgen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Eind januari had Leefmilieu Brussel de uitbatingstermijn teruggebracht van drie naar twee jaar, waarbij geluidsoverschrijdingen tijdelijk werden geaccepteerd en strengere openingstijden ingevoerd. Volgens het College betekent dat een wijziging van de milieuvoorwaarden, terwijl de enige mogelijkheid een volledige of gedeeltelijke sluiting zou zijn.

De technotempel mag dus de deuren blijven openen, maar enkel onder de voorwaarden van de oorspronkelijke milieuvergunning. Net die regels maakten midden januari een einde aan het nachtleven, toen het volgens de uitbater "onmogelijk was een club in deze omstandigheden te openen".

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top