Opvangcrisis - Verblijfsoplossing voor asielzoekers in gebouw aan de Albert II-laan

Nieuws | Het Brussels Gewest heeft in samenwerking met staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor een oplossing gevonden voor de asielzoekers die het gebouw aan de Albert II-laan in Sint-Joost bezet houden. Dat meldt Brussels minister-president Rudi Vervoort. Ook Brussels minister Alain Maron en burgemeester Emir Kir van Sint-Joost-ten-Node werden bij de oplossing betrokken.

Door Belga

Deel dit nieuws

Vanaf vandaag/dinsdag worden 17 mensen opgevangen door Samusocial, kunnen 34 mensen naar een gebouw omkaderd door het vluchtelingencomité (Umbrella Refugee Comitee & Ukrainian Voice Refugee Comitee) en vinden 14 andere mensen onderdak in tijdelijk gebruikte gebouwen van het Brussels Gewest. De opvang van al deze mensen wordt gecoördineerd door Bruss'help, luidt het.

Nadien worden zij zo spoedig mogelijk ten laste genomen door Fedasil.

Er wordt ook op gewezen dat de 27 bezetters van de brug in Molenbeek die door de gemeente Sint-Jans-Molenbeek waren geregistreerd maar bij de evacuatie niet aanwezig waren; een uitnodiging hebben gekregen van Fedasil en daar deze week worden opgevangen.

Deze oplossing maakt een vrijwillige ontruiming van het gebouw mogelijk, zodat mensen opnieuw kunnen worden gehuisvest. Het voorstel wordt aan de bewoners overgemaakt, aldus nog minister-president Vervoort.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top