Holsbeek krijgt nieuwe burgemeester op 28 maart

Nieuws | De Vlaams-Brabantse gemeente Holsbeek wisselt op 28 maart van burgemeester. Huidige burgervader Hans Eyssen maakt plaats voor Bram Van Baelen (beiden CD&V), die op dit moment schepen is. De wissel was afgesproken in juni 2017, en staat ook zo in de voordrachtaktes van deze bestuursperiode.

Door Belga

Deel dit nieuws

Hans Eyssen is ruim 22 jaar lang burgemeester van Holsbeek. "In 2017 al hebben we afgesproken, als ik een vierde keer verkozen zou worden, het stokje door te geven. Dat gebeurde, en dus zou de wissel deze legislatuur doorgevoerd worden", vertelt Eyssen. "Het is niet goed om te lang hetzelfde te blijven doen. De volgende 20 jaar is voor Bram, hij is op dit moment de best geplaatste persoon om Holsbeek verder te ontwikkelen."

Eyssen blijft nog zetelen als schepen. Hij behoudt in die functie zijn huidige bevoegdheden financiën, personeelsbeleid en ruimtelijke ordening en wonen.

Bram Van Baelen zetelde de voorbije tien jaar als gemeenteraadslid in Holsbeek. Deze legislatuur was hij schepen voor onderwijs, sport, jeugd en informatie. Als burgemeester behoudt hij ook die bevoegdheden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top