Robin Vanderbemden verschuift focus van 200 meter naar 400 meter

Sport | Spurter Robin Vanderbemden verlegt zijn focus van de 200 meter naar de 400 meter. Dat heeft zijn coach François Gourmet dinsdag bevestigd aan Belga. Hij verdwijnt zo uit beeld bij de Belgian Falcons, de nationale 4x100 metermannen, en komt des te meer in beeld bij de Belgian Tornados.

Door Belga

Deel dit nieuws

De beslissing van Vanderbemden komt er niet zomaar. Adeps, de Waalse sportadministratie, heeft de overstap als voorwaarde gesteld aan Vanderbemden om zijn profcontract te behouden. Zijn resultaten op de 200 meter waren de afgelopen jaren niet goed en als lid van de Belgian Tornados is zijn contract wel nog te verantwoorden.

Vanderbemden heeft een persoonlijk record van 20.43 op de 200 meter en is daarmee de vierde Belg aller tijden. Op de 400 meter heeft hij 45.65 staan en is hij de negende Belg aller tijden. Afgelopen zomer liep Vanderbemden nog met de Belgian Falcons op het EK in München. Die ploeg zal in de toekomst niet of bijna niet meer op zijn diensten kunnen rekenen. De Belgian Tornados des te meer.

"Misschien loopt hij komende zomer nog één of twee keer de 200 meter, maar de focus verschuift naar de 400 meter, waarop hij acht tot tien keer in actie zal komen", zegt Gourmet.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top