Eden Hazard wil volgend seizoen bij Real Madrid blijven

La Liga | Eden Hazard komt bij Real Madrid nauwelijks aan spelen toe maar toch denkt hij er niet aan de club te verlaten. Maandagavond zei hij in een interview op de RTBF dat hij hoopt ook volgend seizoen voor de Koninklijke uit te komen.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik zou graag hier blijven. Ik heb altijd gedroomd van deze club. Ik wacht maar op een ding, dat is op het terrein kunnen bewijzen dat ik nog kan voetballen, ook al twijfelen de mensen, wat normaal is."

De 32-jarige Hazard kwam in 2019 voor liefst 115 miljoen euro naar Madrid maar kon er zich nooit doorzetten, onder meer door blessures. Zijn laatste optreden in La Liga dateert van 11 september tegen Mallorca op de vijfde speeldag. Inmiddels zijn we twintig speeldagen verder in de Spaanse competitie.

"Slechts een iets kan me uit deze spiraal waar ik inzit halen, en dat is spelen", meent Hazard. "Na maanden zonder wedstrijd weet ik dat ik geen vijf doelpunten zal scoren in mijn eerste match. Ik heb tijd nodig. Maar bij Real heb je dat niet."

Hazard, die na het WK afzwaaide als Rode Duivel, geeft toe te twijfelen aan het vertrouwen van zijn coach Carlo Ancelotti. "We praten niet maar er is respect", zegt hij. "Ik zie op training dat ik iets kan toevoegen. Fysiek voel ik mij goed. Maar er zijn andere spelers die goed draaien. Ik vraag niet om 90 minuten te spelen maar alleen om mij nuttig te voelen. Vorig seizoen was de situatie moeilijk om mee te leven. Nu raakt het mij minder."

Hazard zegt nog dat sommige ploeggenoten hem aanraden te vertrekken. "Want ze zien mijn kwaliteiten. Maar dat is voor mij geen optie. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier iets kan bijdragen." Hazard heeft in Madrid nog een contract tot eind volgend seizoen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top