Terreuraanslag Manhattan - Dader van aanslag waarbij ook Belgische omkwam, krijgt levenslang

Nieuws | De dader van de aanslag waarbij in de Amerikaanse stad New York in 2017 acht mensen omkwamen, Sayfullo Saipov, is veroordeeld tot levenslange opsluiting. Het openbaar ministerie had de doodstraf gevraagd. Bij de aanslag stierf een Belgische vrouw.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 35-jarige Oezbeek was in januari al schuldig bevonden. Na een dagenlange beraadslaging was er in de twaalfkoppige jury geen unanimiteit over de doodstraf. Daardoor wordt Saipov automatisch veroordeeld tot een levenslange opsluiting zonder mogelijkheid om voorwaardelijk vrij te komen.

Saipov reed op 31 oktober 2017 met een gehuurde pick-uptruck in op voetgangers en fietsers. Daarbij vielen acht doden en een tiental zwaargewonden. Het ging om de dodelijkste aanslag in New York sinds die op 11 september 2001. Hij pleegde de aanslag naar eigen zeggen in naam van terreurbeweging Islamitische Staat (IS).

Onder de dodelijke slachtoffers was de 31-jarige Anne-Laure Decadt uit het West-Vlaamse Staden. De vrouw was in New York op citytrip met haar moeder en twee zussen. Nog eens drie andere Belgen, een gezin bestaande uit vader, moeder en zoon, raakten gewond.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top