Mikaela Shiffrin heeft nieuwe trainer gevonden

Sport | Skifenomeen Mikaela Shiffrin, die maandag haar 28e verjaardag viert, heeft met Karin Harjo een nieuwe trainer gevonden. Dat heeft de Amerikaanse skifederatie bekendgemaakt.

Door Belga

Deel dit nieuws

Harjo was eerder al als coach aan de slag bij de Amerikaanse ploeg, in die hoedanigheid werkte ze al samen met Shiffrin. Dit seizoen stond Harjo aan het hoofd van het Canadese vrouwenteam. Ze is de opvolgster van Mike Day, van wie Shiffrin afscheid nam tijdens het WK van vorige maand in Courchevel/Méribel in Frankrijk. De tweevoudige olympische kampioene en zevenvoudige wereldkampioene werkte zeven jaar samen met Day.

Zaterdag schreef Shiffrin geschiedenis door in de slalom in het Zweedse Are haar 87e wereldbekerzege te behalen. Ze stak de Zweedse legende Ingemar Stenmark (86 WB-zeges) voorbij en is nu alleen recordhoudster.

Volgende week staan in het Andorrese Soldeu de wereldbekerfinales op het programma, waarmee het seizoen wordt afgesloten. Shiffrin is al zeker van een vijfde grote kristallen bol, de trofee voor de laureaat van de algemene wereldbeker. Ook de wereldbekers slalom en reuzenslalom zijn een prooi voor Shiffrin.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top