Lachen geblazen met 'Dansaertvlamingen'

Films |

In januari kregen we groot nieuws te horen: de succesvolle maar vooral hilarische Instagrampagina ‘Dansaertvlamingen’ krijgt een eigen serie. De gelijknamige reeks wordt geschreven door Sara Leemans, die eveneens het brein is achter de grappige plaatjes op soiale media. Pickx brengt je net voor de start van het programma nog even up to date.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een twintiger die in een hippe koffiebar praat over “authentieke” belevenissen, een dertiger die maar niet kan zwijgen over die ene exotische reis, een yuppie die met zijn racefiets naar zijn kantoorbaantje fietst… we kennen ze allemaal wel. Televisiemaakster Sara Leemans (‘De Ideale Wereld’, ‘Beste Kijkers') noemt hen Dansaertvlamingen. Op het gelijknamige Instagramaccount drijft ze de spot met de middenklasse door hen als karikaturen in herkenbare situaties te plaatsen.

Op sociale media zijn Dansaertvlamingen dus al langer een begrip en de content die Leemans onder die noemer maakt, wordt duchtig geliket en gedeeld. Maar het blijft niet bij rode hartjes en vrienden taggen in de comments, want vanaf vandaag kan je kijken naar het sketchprogramma ‘Dansaertvlamingen’.

Ludieke spiegel

Het programma dompelt je onder in de wereld van de naar meerwaardezoekende middenklasser, door middel van hilarische, absurde maar vooral pijnlijk herkenbare situaties en gesprekken. ‘Dansaertvlamingen’ houdt onze maatschappij op ludieke wijze een spiegel voor. Ben jij klaar om erin te kijken?

In de cast vinden we heel wat bekende gezichten terug. Zo zien we onder anderen Lize Feryn, Jelle De Beule, Ella-June Henrard, Charlotte Anne Bongaerts, Hakim Chatar, Iwein Segers en Jade Mintjens. Ook bedenkster en televisiemaakster Sara Leemans is zelf te zien in enkele sketches. De regie is in de bekwame handen van Jan Boon, die ons eerder al deed lachen met het programma ‘Wat Als’.

Ontdek 'Dansaertvlamingen' nu op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top