Red Lions starten trainingen met oog op EK met vier nieuwe gezichten

Sport | Anderhalve maand na de in India met shoot-outs verloren WK-finale tegen Duitsland, hebben de Red Lions maandag in Antwerpen opnieuw verzameld op de eerste training met het oog op de Europese kampioenschappen, die komende zomer in het Duitse Mönchengladbach (18-27/08) gehouden worden.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bondscoach Michel van den Heuvel verwelkomde vier nieuwe spelers om zo tot een kern van 27 hockeyers te komen in deze voorbereiding op het EK. "Arno Van Dessel (Herakles), Nelson Onana (Braxgata), Tobias Biekens (Braxgata) en Thomas Crols (Dragons) komen definitief bij de selectie", zo klinkt het in een persmededeling van de Belgische bond.

Van Dessel en Onana hebben eerder al wel eens van het hoogste niveau mogen proeven bij de Belgische nationale hockeymannen, voor Biekens en Crols is het de eerste keer dat ze erbij zijn. "Ik ben enthousiast over wat zij de voorbije zes tot twaalf maanden hebben laten zien", aldus Van den Heuvel. "Arno is een getalenteerde middenvelder, Tobias was dan weer in uitstekende doen tijdens het WK voor junioren. Nelson is atletisch en Thomas is een talent voor de toekomst."

De Hockey Pro League is de eerstvolgende afspraak voor de Belgen, die op de zesde plaats staan na vier speeldagen. Vanaf 26 mei staan er in Londen dubbele confrontaties met Groot-Brittannië en India op het programma. Nadien volgen er tussen 17 juni en 4 juli in Antwerpen acht duels, met telkens dubbele confrontaties tegen Australië, Nieuw-Zeeland, Spanje en Nederland.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top