Vier goals en een assist in drie duels: El Ouahdi houdt RWDM op titelkoers

Challenger Pro League | Zakaria El Ouahdi is goed op weg om zich een heldenstatus bijeen te voetballen in het Edmond Machtensstadion. De nog altijd maar 21-jarige winger koos de aartsmoeilijke match tegen Club NXT uit om zijn eerste hattrick als prof bijeen te voetballen en zorgde zo - in extremis - voor een levensbelangrijke driepunter voor RWDM.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het jaar van de grote doorbraak krijgt zo voor El Ouahdi nog een extra dimensie. De winger begon het seizoen met een vervelende enkeblessure, maar groeide sinds oktober uit tot een onmisbare pion in het elftal van Vincent Euvrard.

Toch was zijn statistische aandeel in de successen van RWDM niet zo heel groot (drie goals en één assist in de reguliere competitie). Maar sinds de play-offs staat er plots geen maat op de efficiëntie van de Antwerpenaar. In de openingsmatch tegen Lierse scoorde El Ouahdi de openingsgoal om dan in het slot van het duel ook nog eens de assist te geven voor de verlossende 3-1 van Kylian Hazard. En nu lapte hij er dus zelf drie tegen de touwen tegen 'zwarte beest' Club NXT.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat El Ouahdi momenteel de beste schutter van de play-offs is. De rechtsbuiten scoorde dus al vier keer en heeft zo het dubbele aantal doelpunten van Romeo Vermant (Club NXT) en Thibaut Van Acker (Lierse).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top