Scottie Scheffler wint The Players Championship in Florida

Sport | Met een slotronde van 69 slagen heeft de Amerikaan Scottie Scheffler het met 25 miljoen dollar gedoteerde Players Championship op zijn erelijst bijgeschreven. Dat toernooi vond plaats op de Sawgrass golfbaan in het Amerikaanse Ponte Vedra Beach, Florida.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 26-jarige die vorig jaar met vier overwinningen, waaronder het Masters toernooi, zijn grote doorbraak maakte, putte tijdens zijn laatste ronde vijf birdies weg waartegen hij twee bogeys moest incasseren. Met zijn totaalscore van 271 slagen, zeventien onder par, haalde hij het met vijf slagen voorsprong op de Engelsman Tyrrell Hatton. Plaats drie met zeven slagen meer dan Scheffler werd gedeeld door de Noor Viktor Hovland en de Amerikaan Tom Hoge.

Scheffler, die dit seizoen ook al voor de tweede keer in zijn loopbaan de Phoenix Open won, houdt aan de overwinning een slordige 4,5 miljoen dollar (4.210.920 euro) over. Het hoogste bedrag dat ooit werd uitbetaald op een toernooi dat deel uitmaakt van het PGA Tour golfcircuit. Hij wordt opnieuw de nummer 1 op de wereldgolfranglijst.

Voor de derde keer viel er een hole-in-one te noteren. Het was nu de Amerikaan Alex Smalley, die op de 112 meter lange par-3 zeventiende hole de bal na de afslag in de cup zag verdwijnen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top