Union brengt leider Genk wat meer aan het twijfelen met 1-2 zege in topper

Jupiler Pro League | Vicekampioen Union Sint-Gillis heeft zondagavond de topper van de 29e speeldag in de Jupiler Pro League gewonnen bij competitieleider Racing Genk. De 1-2 eindstand in de Cegeka Arena stond reeds bij de rust op het scorebord.

Door Belga

Deel dit nieuws

De fiere competitieleider klom na 23 minuten verdiend op voorsprong na een strafschoptreffer van Bryan Heynen. Na eerder handspel van Siebe Van der Heyden was de bal terecht op de stip gegaan. Niet veel later stond het ei zo na 2-0 voor de Genkies, maar het doelpunt van Daniel Munoz werd afgekeurd voor eerder buitenspel. Opnieuw een correcte beslissing van de videoref.

Genk had evenwel de wedstrijd onder controle en gaf zowat niets weg, totdat Bart Nieuwkoop met de rust in zicht in de zestien opdook als een duiveltje uit een doosje en een voorzet van Simon Adingra onhoudbaar voorbij Genk-doelman Maarten Vandevoordt kopte: 1-1. Union weet zijn momenten vaak perfect uit te kiezen en nog eens twee minuten later was het Adingra die de hoofdrol opeiste door de 1-2 enig mooi in de verste hoek te krullen.

Na het onwaarschijnlijke slot van de eerste helft was het evenwicht helemaal hersteld en na de pauze had KRC Genk het dan ook niet onder de markt in de zoektocht naar de gelijkmaker. Een kwartier voor affluiten leek die er toch te komen, maar een treffer van alweer Munoz werd afgekeurd wegens eerder handspel van McKenzie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top