Will Still draait met Reims Monaco van Philippe Clement een loer

Ligue 1 | Will Still heeft zondagavond de Belgische trainersclash gewonnen in de Ligue 1. Op de 27e speeldag ging Stade de Reims met de volle buit aan de haal bij het AS Monaco van Philippe Clement: 0-1.

Door Belga

Deel dit nieuws

Clubtopschutter Folarin Balogun (51') kroonde zich meteen na rust tot matchwinnaar met de enige goal van de partij in het prinsdom. Clement liet Eliot Matazo 90 minuten staan op het Monegaskische middenveld. Still deed hetzelfde met Thomas Foket en Thibault De Smet in de verdediging aan de overzijde, waar Maxime Busi toekeek op de reservebank.

Monaco blijft achter op de vierde plaats in de tussenstand van de Franse eerste klasse met 51 punten. Reims, al 17 competitiewedstrijden ongeslagen sinds Still het stokje overnam, bevindt zich op de achtste positie met 43 eenheden.

Op hetzelfde moment eiste Adnan Januzaj een negatieve hoofdrol op bij Basaksehir tegen Besiktas tijdens de 25e speelronde in de Süper Lig. Januzaj moest inrukken in de 35e minuut met rechtstreeks rood, Basaksehir verloor uiteindelijk met 0-2. Basaksehir, dat volgende donderdag AA Gent ontvangt in de terugmatch van de achtste finales van de Conference League, is na een 0 op 9 afgegleden naar de zesde plaats in de rangschikking van de Turkse eerste klasse met 40 punten.

Ten slotte mocht Ignace Van der Brempt zo'n 10 minuten meepikken in de 0-2 overwinning van RB Salzburg op het veld van LASK op de 21e speeldag van de Oostenrijkse Bundesliga. De Roten Bullen leiden de dans in het klassement van de Oostenrijkse hoogste afdeling met 54 eenheden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top