Antwerp troeft Oostende af in Vorst Nationaal en steekt beker op zak

Basketbal | Antwerp heeft zich verzekerd van de Beker van België basket voor mannenteams. De Giants versloegen zondagnamiddag in de finale in Vorst Nationaal Oostende met 77-71.

Door Belga

Deel dit nieuws

Antwerp nam de beste start en stond na het eerste kwart met 25-17 aan de leiding. Oostende probeerde die kloof in het tweede kwart (16-18) te verkleinen maar slaagde hier slechts beperkt in, waardoor het halfweg 41-35 voor de Giants stond. Ook in het derde kwart (21-22) konden de West-Vlamingen nauwelijks inlopen. In het slotkwart (15-14) stelden de Giants hun bekertriomf veilig.

Antwerp stond voor de zevende keer in de finale sinds 2007. In 2007, 2019 en 2020 won het de eindstrijd, in 2000 pakte het nog de beker als Racing Basket Antwerpen. Oostende heeft twintig bekers in de prijzenkast, waarvan de laatste in 2021 veroverd werd. Vorig jaar moest de kustploeg de beker aan Limburg United laten.

Zaterdag veroverde bij de vrouwen Kangoeroes Mechelen voor het tweede jaar op rij de Beker van België. In de finale, ook in Vorst Nationaal, haalde het team van Arvid Diels het met 67-52 van Castors Braine. Landskampioen Mechelen won ook vorig jaar de Beker van België.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top