Gent wil tegen Aalst een derde zege op rij behalen

Sport | Deze vrijdag om 20u30, op de derde dag van de play-offs van de Lotto Volley League, hoopt Gent na twee successen in dit mini-kampioenschap dichter bij de leiding te komen met een derde zege op rij.

Caruur Volley Gent was in het begin van dit seizoen dé revelatie met vijf solide overwinningen en maar één nederlaag, maar heeft inmiddels moeten ontdekken dat ze hun ambities moeten bijstellen. De Oost-Vlamingen hebben een paar gecompliceerde maanden achter de rug met slechts drie zeges in elf wedstrijden tussen 19 november en 19 februari, de datum van het einde van de klassieke fase. Die mindere resultaten weerhielden de Gentenaars er niet van om hun ticket naar de play-offs binnen te halen.

Als vijfde na de zestien wedstrijden van het regulier kampioenschap kende Gent een perfecte start in de play-offs. Op de eerste dag wonnen de mannen van Jan Van Huffel van titelverdediger Menen met gemak met 0-3 (19-25, 16-25, 19-25). De Gentenaars wisten daarna in eigen huis een tweede zege te boeken tegen Haasrode Leuven met een 3-1 overwinning.

Een goede start

Vanaf de eerste set duwde Gent de Leuvenaars in de verdediging (25/18), om vervolgens hard te moeten knokken in de tweede set (27/25). In de derde set nam Haasrode Leuven revanche met 11/25, wat de spanning tussen beide partijen deed herleven. In de vierde set had Gent opnieuw de bovenhand (25/18).

In het klassement staat Gent op de derde plaats met 7 punten, achter Roeselare (11 punten) en Maaseik (9). Gent krijgt deze vrijdagavond de kans om deze ploegen onder druk te zetten door Aalst te kloppen. De provinciegenoten van Gent staan na twee nederlagen op de laatste plaats in de play-offs. De Gentenaren gaan dus als favoriet van start, maar een maand geleden, op het einde van de klassieke fase, moesten ze wachten op de beslissende set vooraleer ze thuis konden winnen van de Aalst. Laten we daarom het vel van de beer niet verkopen voor het geschoten is.

Volg de wedstrijd van de Lotto Volley League tussen Caruur Volley Gent en Lindemans Aalst deze vrijdag 17 maart om 20u25 op Pickx+ Sports 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.