Penaltykoning Vincensini op ramkoers bij Virton; vervanger Sadin houdt meteen de nul

Challenger Pro League | Excelsior Virton pakte zaterdag de allerlaatste strohalm in de strijd tegen het behoud. De Luxemburgers wonnen met 1-0 van rivaal SL16 FC en naderen zo tot op zes punten van de Luikenaars. Voor het eerst dit seizoen stond niet Thomas Vincensini, maar wel good old Anthony Sadin onder de lat bij Virton.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 34-jarige Sadin verloor afgelopen zomer de concurrentiestrijd van Vincensini en moest zich voorlopig tevreden stellen met 120 minuten bekervoetbal tegen Dessel (2-1 verlies na verlengingen). Maar nu de druk het hoogst is, moet Sadin plots toch weer vol aan de bak in de play-offs.

Vincensini zit namelijk op ramkoers met zijn huidige werkgever. De fans verweten de goalie (die dit seizoen al vijf strafschoppen stopte) dat hij te weinig punten pakte voor zijn team en dat leidde vorige week tegen Deinze tot een conflict tussen doelman en supporters.

Dat conflict bleef ook in de dagen nadien wat aansluimeren en toen coach José Jeunechamps besliste om Sadin onder de lat te zetten voor de alles-of-niks match tegen SL16 FC; reageerde Vincencini opnieuw niet al te best. Daarop gooide Jeunechamps zijn numéro uno gewoon uit de wedstrijdkern. "Ik vond zijn reactie op zijn bankzitterstatuut helemaal fout", vertelde Jeunechamps na de match tegen SL16 FC bij L'Avenir.

Verantwoordelijkheid

"Ik vraag niet zo veel van een doelman", vervolgde Jeunechamps. "Hij moet vooral wél beslissende saves doen én hij moet zijn verdediging sturen met een bepaalde présence. Als je dan laatste staat en de meeste goals binnen hebt gekregen, dan moet je een bepaalde verantwoordelijkheid voelen. Als dat niet het geval is, dan klopt er iets niet. Sadin heeft wél altijd de goede attitude en daarom kreeg hij nu dus zijn kans."

De voormalige goalie van RWDM en Union deed wel wat hij moest doen en leidde zijn team mee naar een levensbelangrijke 1-0 overwinning.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top