Scottie Scheffler nieuwe leider in The Players Championship

Sport | Met een derde ronde van 65 slagen heeft de Amerikaan Scottie Scheffler de koppositie gegrepen op het Players Championship golftoernooi (PGA Tour/25 miljoen dollar), dat wordt betwist op de Sawgrass golfbaan in het Amerikaanse Ponte Vedra Beach, Florida.

Door Belga

Deel dit nieuws

Scheffler, die vorig jaar vier keer succesvol was op de Amerikaanse PGA Tour, putte tijdens zijn ronde zes birdies en een eagle weg waartegen hij een keer in de fout ging. Met zijn ronde van 65 slagen bracht de regerende Masterskampioen zijn totaalscore op 202 slagen, veertien onder par. Daarmee telt hij twee slagen voorsprong op de Australiër Lee Min Woo. Op plaats drie, met vier slagen meer dan de leider, volgt met Cam Davis nog een Australiër.

Voor de tweede keer viel er een hole-in-one te noteren. Nadat de Amerikaan Hayden Buckley donderdag op de zeventiende hole, een 125 meter lange par-3, de bal in de cup zag verdwijnen, lukte Lee Min Woo op dezelfde hole een hole-in-one.

De ronde van de dag was voor Tom Hoge. De Amerikaan, die maar net de cut haalde, pakte na tien birdies uit met een ronde van 62 slagen, goed voor een nieuw baanrecord. Hoge klom meteen van de 65e naar de achtste plaats.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top