Virton pakt dankzij Mboyo tegen beloften Standard laatste strohalm in strijd om behoud

Challenger Pro League | Excelsior Virton heeft zaterdag op de derde speeldag van de Relagation Play-off in de Challenger Pro League (tweede klasse) zijn laatste strohalm gegrepen in de strijd om het behoud. De ploeg uit de Gaume versloeg aan de eigen Faubourg D'Arival SL16, de beloften van Standard Luik, met 1-0.

Door Belga

Deel dit nieuws

Oudgediende Ilombe Mboyo (19') scoorde in de eerste periode voor Virton. De jonge Luikenaars bleven nadien zonder reactie, waardoor de thuisploeg gouden punten pakte in de strijd om het behoud.

Na afloop van het reguliere seizoen in de Challenger Pro League plaatste de top zes zich voor de Promotion Play-off om promotie naar de Jupiler Pro League. Om te stijgen komen de beloftenteams van Club Brugge (Club NXT) en RSC Anderlecht (RSCA Futures), die de Promotion Play-off afwerken, niet in aanmerking. De laatste zes ploegen (nummers 7 tot 12) spelen in de Relagation Play-off om het behoud. De club die als laatste eindigt, degradeert onherroepelijk naar eerste nationale, de hoogste klasse van het amateurvoetbal. Ook beloftenteams kunnen zakken. De ploegen behielden bij de start van beide play-offs hun puntenaantal van de reguliere fase.

Dender haalde het vrijdag op de derde speeldag van de Relagation Play-off met 1-0 van Deinze. Zondag (19u15) staat nog de Limburgse derby tussen Lommel en Jong Genk op het programma. Virton, de afgetekende rode lantaarn met 17 punten, zal zich ondanks deze driepunter moeten reppen om de degradatie naar eerste nationale te vermijden. Lommel (35 punten, match minder) en Deinze (33) mogen op beide oren slapen. Dender (25), Jong Genk (24, match minder) en SL16 (23) blijven Virton voor.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top