Dender pakte thuis al evenveel punten in play-offs dan in de hele reguliere competitie

Challenger Pro League | Dender EH herleeft onder de vleugels van Timmy Simons. De Oost-Vlamingen wonnen vrijdagavond thuis van de provinciegenoten van Deinze en deden zo alweer een gouden zaak in de strijd tegen de degradatie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dender had genoeg aan een fraaie streep van Lennard Hens om de zege binnen te halen. Het was meteen de tweede thuiszege van de play-offs nadat eerder ook Virton al puntenloos moest afdruipen (2-1) en daarmee heeft de ploeg uit Denderleeuw in het eigen Dender Football Complex nu al evenveel punten gepakt in de play-offs dan in de volledige reguliere competitie samen.

In elf competitiematchen kon Dender toen ook 2x winnen terwijl het 9x verloor. Nu zitten de troepen van Timmy Simons dus aan twee zeges in evenveel thuisduels. In de reguliere competitie kreeg Dender ook 24 goals binnen in elf thuismatchen (niemand kreeg er meer om de oren in het eigen stadion) terwijl ze nu slechts één tegengoal in twee matchen incasseerden.

Alles lijkt dus aanwezig om straks een verlengd verblijf in de Challenger Pro League te claimen. De kloof met rode lantaarn Virton is inmiddels uitgebouwd tot elf punten; maar Virton heeft nog wel een match tegoed. De Luxemburgers spelen straks hun allerlaatste troeven uit tegen SL16 FC.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top