ACOD dient stakingsaanzegging in voor gevangenis Hasselt

Nieuws | Na de grootschalige sweeping in de gevangenis van Hasselt waarbij dinsdagavond onder meer drugs, verboden wapens en gsm-toestellen werden aangetroffen, kondigt de socialistische vakbond ACOD aan dat het een stakingsaanzegging heeft ingediend. De vakbond geeft aan dat de signalen vanop de werkvloer door de directie telkens werden genegeerd en dat er bij het personeel een gevoel van onveiligheid heerst.

Door Belga

Deel dit nieuws

Volgens ACOD is het personeel "op zo'n zachtst gezegd 'not amused'". "Men voelt zich de broek op de hielen getrokken nadat (...) bevestigd werd wat men vanuit personeelkant al jaren meldt aan de Hasselste directie", klink het in een persmededeling. Het gaat dan onder meer om defecte en uitvallende veiligheidsapparatuur en nieuwe, tijdelijke personeelsleden die banden hadden met gedetineerden.

"De trein gewoon verder laten rijden en de rode seinen verder bljven negeren behoort voor onze vakbond alvast niet tot de opties", aldus nog het ACOD. Daarom werd in een stakingsaanzeging ingediend bij de directeur-generaal van de penintentaire inrichtingen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top