Dubbelslag voor Roglic in Tirreno-Adriatico: "Had niet verwacht hier al twee keer te winnen"

Wielersport | Primoz Roglic (Jumbo-Visma) maakt als invaller alvast een goede beurt in deze Tirreno-Adriatico. Voor de tweede dag op rij was hij vrijdag aan het feest, als toemaatje pakt hij ook de leiderstrui.

Door Belga

Deel dit nieuws

Roglic zou normaal pas in de Ronde van Catalonië zijn rentree in competitie maken, maar in samenspraak met de ploeg kwam hij eerder in koers, in de Tirreno-Adriatico. "Ik voelde me er klaar voor, maar eerlijk gezegd ben ik wel verrast dat ik hier al twee keer heb gewonnen. Dat is echt cool, dit is echt geweldig. Ik kom nog maar net terug na mijn val. Vandaag was ik meer relaxed dan gisteren. Dat hielp. Ik heb nu al meer bereikt dan ik hoopte voor ik naar hier afreisde en nu gaan we verder ons best doen en proberen die trui te verdedigen."

Al gaf hij na afloop wel toe dat hij het knap lastig had gehad onderweg. "Het was een zware dag en ik koers nog maar net opnieuw. Je hebt wel wat tijd nodig om opnieuw top te zijn. Wilco (Kelderman, red) was een goede hulp en dat was nodig, want het was een lastige klim, een stuk langer dan gisteren, maar op het eind wist ik dat het mogelijk zou zijn om mijn kans te gaan in de sprint. Ik sprak met Wilco, we werkten er voor en zijn er voor gegaan op het eind. Met succes."

Kelderman is nieuw in de ploeg. "Een van de redenen waarom ik hier ben, is ook om met de nieuwe ploegmaten te koersen, zoals Wilco. Het is belangrijk met het oog op de Giro dat ik al eens met minstens een van hen samen rijd, de jongens aan te voelen. Wilco en Koen zouden bij me moeten zijn in de Ronde van Catalonië en later ook in Giro."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top