Staking openbare diensten - Weinig tot geen impact van staking bij steden in Vlaams-Brabant

Nieuws | De steden in Vlaams-Brabant ondervinden vrijdag weinig impact van de staking bij de openbare diensten. Een van de twee afvalverwerkingsmaatschappijen heeft zijn dienstverlening licht moeten aanpassen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bij afvalverwerkingsmaatschappij EcoWerf, dat in Oost-Brabant opereert, zijn twee wijzigingen in de planning doorgevoerd: in Herent wordt de ophaling van pmd en snoeihout verschoven naar volgende week. In Boortmeerbeek kan de pmd-ophaling niet doorgaan, ook die wordt naar volgende week opgeschoven. De derde geplande ophaling, in Scherpenheuvel-Zichem, kan wel doorgaan zoals gepland.

Bij Intradura, het bedrijf dat zorgt voor de afvalophaling in West-Brabant, zijn een vijftiental personen aan het staken, maar dat heeft geen impact op de werking vrijdag. De zeven gemeenten waar een ophaling voorzien was, worden bediend zoals gepland.

De stad Leuven meldt dat er bij de kinderopvang van Zorg Leuven geen invloed is van de staking. Ook het OCMW en de stadsdiensten draaien zoals normaal. Katrien Partyka (CD&V), burgemeester van Tienen, en Christophe De Graef (Open Diest), burgemeester van Diest, laten weten dat er geen impact is op de werking van hun steden.

Ook in Halle is er vrijwel geen hinder door de staking.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top