Moddergevecht tussen AA Gent en Basaksehir levert geen winnaar op

UEFA Conference League | AA Gent heeft donderdag 1-1 gelijkgespeeld tegen Istanboel Basaksehir in de heenmatch van de achtste finales van de Conference League. Voormalig Anderlecht-spits Stefano Okaka (16.) bracht de bezoekers op voorsprong. Gift Orban (35.) zorgde nog voor de rust voor de gelijkmaker. In de tweede helft was het veld herschapen in een modderpoel, wat voetballen nagenoeg onmogelijk maakte.

Door Belga

Deel dit nieuws

Iets voorbij het kwartier kwamen de bezoekers bij hun eerste kans meteen op voorsprong in de Ghelamco Arena. Gürler krulde de bal op de knikker van Okaka, die via de paal voor de 0-1 zorgde. De Buffalo's reageerden tien minuten voor de pauze. De 17-jarige Fofana bracht de bal tot bij Cuypers, die op doelman Babacan besloot. In de herneming duwde Orban het leer wel binnen. Het team van Hein Vanhaezebrouck drong nog een paar keer aan voor rust. Kums stuurde Orban diep. De Nigeriaan bediende de vrijstaande Hong, maar die gleed de bal naast het lege doel.

De bij Basaksehir onzichtbare Januzaj mocht in de kleedkamer blijven. In de tweede helft werd het erg moeilijk om te combineren op het door de regen nauwelijks nog bespeelbare veld. Op het uur trapte Türüc vanuit een scherpe hoek voorlangs. Ook met verse krachten als Vadis, Depoitre en Samoise kon AA Gent geen zege meer forceren. In de terugwedstrijd van volgende week woensdag is alles nog mogelijk.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top