RSCA-coach Riemer trots na draw tegen Villarreal: "Team toonde wat het in zijn mars heeft"

UEFA Conference League | Een verdienstelijk RSC Anderlecht hield de Spaanse subtopper Villarreal donderdag in het Lotto Park in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Conference League op een 1-1 gelijkspel. "Mijn team toonde, na toch wel de nodige kritiek dit seizoen, wat het in zijn mars heeft", reageerde een tevreden coach Brian Riemer.

Door Belga

Deel dit nieuws

Manu Trigueros (28.) zorgde voor de 0-1 ruststand, maar via winteraanwinst Anders Dreyer (57.) sleepte een meer dan degelijk Anderlecht de verdiende gelijkmaker uit de brand. "Ik zag een heel gelijkopgaande wedstrijd", blikte de Deen in de catacomben van het Anderlecht-stadion terug. "In Europese duels moet je jouw kansen grijpen. We hadden misschien dus de 2-1 moeten scoren, maar ik denk dat het een billijk resultaat is waarop we kunnen bouwen in Spanje. We verdedigden heel sterk vandaag en gaven niet veel weg."

"We lieten zowel als ploeg als individueel zien dat we op hoog niveau kunnen voetballen", vervolgde Riemer, die voorts sprak van een "ongelooflijke" Yari Verschaeren en Dreyer en Benito Raman, die in de basis begon, loofde. "We weten dat Anders een geweldig schot heeft. Met Benito wilde ik iemand die zowel defensief als offensief zou rennen en de tegenstand opjagen. Hij deed dat geweldig."

Zondag wacht de belangrijke competitiewedstrijd tegen Cercle Brugge. "Je kan matchen nooit met elkaar vergelijken, elke wedstrijd heeft zijn eigen geschiedenis. We zitten in de competitie in een lastig parket en kunnen niet anders dan trachten te presteren. Dat zal zijn vruchten afwerpen en zo niet, hebben we tenminste geprobeerd."

Volgende donderdag volgt de return in Villarreal. "Zij zijn nog altijd favoriet en thuis heel sterk. Maar ik denk dat we een mooie kans maken." Gevraagd naar een percentage besloot Riemer met een knipoog. "Ik zou zeggen 55 à 57 procent in hun voordeel", aldus de Deen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top