Union St.-G. geeft drie keer een voorsprong uit handen in Berlijn

UEFA Europa League | In de heenwedstrijd van zijn achtste finale in de Europa League heeft Union Sint-Gillis donderdag 3-3 gelijkgespeeld op het veld van Union Berlijn. Bij de rust was het 1-1. De terugwedstrijd wordt volgende week donderdag in het stadion van RSC Anderlecht gespeeld.

Door Belga

Deel dit nieuws

Op assist van winteraanwinst Yorbe Vertessen zette Victor Boniface de Brusselaars in de 28e minuut een eerste keer op voorsprong. Met een afstandsschot dat nog op een Duits been afweek, verraste hij doelman Frederik Ronnow. Een kwartier later trapte Josip Juranovic knap een vrije trap binnen voor de 1-1 ruststand.

Vertessen zorgde in de 58e minuut zelf voor de 1-2. Deze keer was Loic Lapoussin aangever van dienst. Na hands van Christian Burgess binnen de zestien kon Robin Knoche vanop de stip de 2-2 in doel knallen. Hij deed dat wel in twee tijden. Anthony Moris stopte zijn eerste poging, maar duwde de bal ongelukkig opnieuw in de voeten van de Duitser. Met zijn tweede van de avond zette Boniface Sint-Gillis een derde keer op voorsprong, maar ook nu bleef die niet op het bord staan. Een minuut voor tijd zorgde invalller Sven Michel voor de 3-3 eindstand.

Ook in de groepsfase stonden beide Unions al tegenover elkaar. Sint-Gillis ging toen met 0-1 winnen in Berlijn, maar verloor vervolgens de thuiswedstrijd met dezelfde score.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top