Dit krijg je te zien in het tweede seizoen van ‘De wonderjaren’

Films | Gisteren konden we naar de start van het tweede seizoen van ‘De wonderjaren’ kijken. In dit programma proberen Siska Schoeters en Robin Keyaert samen met enkele bekende Vlamingen en experts een antwoord te vinden op de vele opvoedingsvragen van ouders met kinderen. Welke vragen passeren er de revue? Dat lees je hier.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘De wonderjaren’ is een wekelijks televisieprogramma op Eén waarin het opvoeden van kinderen, en alle uitdagingen die daarmee gepaard gaan, centraal staan. Presentatrice Siska Schoeters probeert samen met enkele bekende Vlamingen een antwoord te vinden op de vragen die ouders hebben over de opvoeding van hun kroost. Ze krijgen daarbij hulp van MNM-dj Robin Keyaert, die tevens de zoon van Ingeborg is, en enkele experts. Gisteren was de allereerste aflevering van het tweede seizoen op de buis en zagen we hoe de Antwerpse zanger Metejoor, die pluspapa is van Max (6) en Luz (4), omgaat met faalangst bij kinderen, slechte eters en zijn rol in het gezin.

Sociale media, zakgeld, jongerentaal...

Volgende week, op woensdag 15 maart, komt de Vlaamse actrice Maaike Cafmeyer over de vloer. Zij heeft twee tienerdochters in huis (Martha en Bess) en vraagt zich af wanneer kinderen zakgeld dienen te krijgen. Omdat het een aflevering is waarin ook tieners aan bod komen, wordt er ook gediscussieerd over het ideale tijdstip voor tieners om te gaan slapen en over de invloed van sociale media op adolescenten.

Op woensdag 22 maart is niemand minder dan Willy Somers te gast in de studio’s van ‘De wonderjaren’. Somers heeft drie kinderen, Annemie (41), Luna (20) en Luca (16) en is ook al grootvader van Finn (8). Ondanks het feit dat Willy Somers bijna 70 jaar is, is de Vlaamse zanger nog zeer geïnteresseerd in alles wat met kinderen of jongeren te maken heeft. Hij duikt samen met Siska dan ook al te graag in de wereld van jongerentaal, online gamen en zelfs drugs.

Slecht nieuws, racisme en onbeleefdheid...

De vierde aflevering van het programma wordt uitgezonden op woensdag 29 maart en staat in het teken van peuters en seksualiteit en de rol van grootouders in een gezin. Siska Schoeters gaat samen met Ketnet-presentatrice Sarah Mouhamou ook na wat nu juiste manier is om slecht nieuws over te brengen aan kinderen.

Daar zal televisiepersoonlijkheid en voormalige atlete Elodie Ouedraogo vast over kunnen meespreken. Zij is de vriendin van Jeroom Snelders en mama van zoon Remus (7). Ouedraogo zal tijdens de vijfde aflevering van ‘De wonderjaren’ bespreken hoe je je kind het beste kan beschermen tegen racisme, wat je moet doen als je kind veel liegt en hoe de rolverdeling er in een gezin kan uitzien. Het is niet duidelijk of Jeroom ook in de studio’s zal zijn.

Wie de volgende aflevering zeker wel in de studio’s aanwezig zal zijn, is Ben Segers. Deze Vlaamse acteur is papa in een samengesteld gezin en ontfermt zich daarin over Gène (7), Marilou (16) en Cato (19). Segers geeft zijn mening over onbeleefdheid bij kinderen, het al dan niet toelaten van sexting en de opvoedingstechniek ‘lui onderschap’.

Sharenting, echtscheidingen en seksualiteit

In de voorlaatste aflevering komt niemand minder dan presentatrice Cath Luyten op bezoek. Luyten is sinds een jaar mama van haar zoontje Jules (1) die ze heeft met haar partner Eshref Reybrouck, maar heeft ook een 14-jarige zoon (Bill) met voetbaljournalist Frank Raes. Ze zal het samen met Siska Schoeters hebben over baby’s die nooit doorslapen, het fenomeen dat ‘sharenting’ heet, en echtscheidingen bij ouders.

Siska Schoeters ontvangt tot slot ook nog acteur Herman Verbrugge. Verbrugge is papa van twee tienerdochters (Roos en Billie) en vraagt zich samen met Siska Schoeters en de experts af hoe je je als ouder moet gedragen als je kinderen ‘woke’ zijn. Ze gaan ook na hoe je kinderen het beste begeleidt in het uitgaan en hoe er het best gereageerd wordt op de ontluikende seksualiteit.

Bekijk ‘De wonderjaren’ elke woensdag om 20u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top