Union Berlin-coach wil Union St Gilloise verrassen: "Ze waren heel sterk tegen ons"

UEFA Europa League | Donderdag (om 18u45) spelen Union Berlin en Union Sint-Gillis in de Duitse hoofdstad hun heenwedstrijd van de achtste finales van de Europa League. Beide ploegen kwamen elkaar al tegen in de groepsfase, toen beide wedstrijden op 0-1 eindigden. Union Berlin-coach Urs Fischer was woensdag in zijn persconferentie op zijn hoede.

Door Belga

Deel dit nieuws

"We hadden het vooral in onze thuiswedstrijd erg moeilijk tegen Union", zei de 59-jarige Zwitser. "Ze speelden eerder defensief, en zakten diep in. Wij kregen de bal, en daar hadden we het heel moeilijk mee. We kwamen maar moeizaam tot kansen. We gaan donderdag proberen het op een andere manier te doen en te verrassen."

In de Bundesliga staat Union Berlin knap derde, met 44 punten na 23 speeldagen. In de laatste drie wedstrijden werden wel slechts twee punten behaald. "In de laatste wedstrijd tegen Keulen (die op 0-0 eindigde, red.) kwamen we tot 26 voorzetten", verdedigde Fischer zich. "Dat betekent dat je voor doel komt. Je doet dan toch ook zaken goed. Maar het klopt wel dat de ballen niet altijd nauwkeurig waren. Dat is belangrijk in de beslissende zone voor doel. Het is daar druk, met veel spelers op weinig ruimte, dus de voorzetten moeten precies zijn. Daar moeten we in verbeteren." Union Berlin scoorde in vier van haar laatste vijf wedstrijden niet.

De terugwedstrijd, in het Lotto Park in Anderlecht, is volgende week donderdag.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top