Deze illustere namen speelden zowel voor FC Barcelona als Real Madrid

Sport | Marco Asensio wordt in verband gebracht met Barcelona nu zijn contract bij Real Madrid over een paar maanden afloopt. Een overstap naar de aartsrivalen zou verrassend zijn. De winger zal zo in de voetsporen treden van enkele illustere namen. Pickx zet er een paar op een rijtje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Luís Figo

Toen Inter Milaan hem een daverende ovatie gaf bij zijn afscheid, was het Portugese icoon allang niet meer welkom – om het zacht uit te drukken – bij Barcelona. Het Portugese voetbalwonder, een sleutelfiguur bij de Blaugrana, stapte in de zomer van 2000 voor 62 miljoen euro over naar aartsrivaal Real Madrid. Het blijft een van de meest controversiële transfers van de eeuw. De beelden van zijn terugkeer naar Camp Nou duiken bij elke Clasico weer op. Figo kreeg destijds een fluitconcert van jewelste over zich heen en was het doelwit van talloze projectielen, waaronder een... varkenskop.

Ronaldo

De Braziliaanse spits heeft in Spanje, Italië en in zijn thuisland gespeeld voor rivaliserende clubs en gezworen vijanden. Na een wervelend seizoen bij Barcelona werd hij voor een torenhoog bedrag getransfereerd naar Inter. Toen hij in 2002 de wereldbeker had veroverd besloot Il Fenomeno om voor Real Madrid te spelen, waar hij ondanks zijn Catalaanse verleden een staande ovatie kreeg. Hij vertoefde er enkele seizoenen voordat hij door Fabio Capello naar de uitgang werd geduwd.

Luis Enrique

De voormalige coach van La Roja droeg tussen 1992 en 1996 het shirt van Los Merengues. Die zomer van 1996 tekende de Spanjaard voor de Blaugrana, waar hij zijn spelerscarrière zou beëindigen. Na die transfer raakte hij uit de gratie bij de Real-fans.  Enrique genoot ervan om zelf wat olie op het vuur te gooien: hij provoceerde de Madrilenen steevast door na elk doelpunt in Bernabeu – en dat waren er veel – zeer uitbundig te vieren. Hij won met Barcelona de meeste trofeeën en keerde tussen 2014 en 2017 terug bij de Catalanen als coach.

Samuel Eto’o

De Kameroener, die op 15-jarige leeftijd door Real werd aangetrokken, maakte eerst zijn opwachting bij Castilla, het reserveteam van Madrid, voordat hij aansloot bij het A-team. Maar de aanvaller kreeg nauwelijks speelkansen en stapelde de verhuurbeurten op. Die werd hij spuugzat en gefrustreerd werd de international overgeplaatst naar Mallorca voordat hij in 2004, vier jaar na zijn vertrek uit Madrid, bij FC Barcelona neerstreek. Eto’o ontbolsterde tot een wereldspeler en bouwde een geweldig palmares op in Catalonië.

Javier Saviola

Saviola, die naam maakte bij River Plate, arriveerde op 19-jarige leeftijd bij Barcelona als een van de meest veelbelovende spelers ter wereld. De Argentijnse aanvaller liet zich al snel gelden, maar zag zijn speelkansen verminderen door de komst van nieuwe spelers. Hij werd overbodig, werd in 2004 uitgeleend aan AS Monaco en vervolgens aan Sevilla. Daarna verhuisde ‘El Conejito’ naar Real Madrid, waar hij niet aardde. Hij scoorde slechts vijf keer in 13 wedstrijden tijdens twee seizoenen in de Spaanse hoofdstad.

Michael Laudrup

Net als Figo ging Laudrup rechtstreeks van de ene rivaal naar de andere. Als steunpilaar van het Barcelonese dreamteam, naast toptalenten als Hristo Stoichkov, Ronald Koeman en Pep Guardiola en gecoacht door Johan Cruijff, werd de aanvallende middenvelder na de komst van Romario verdrongen omdat het aantal buitenlanders per club beperkt werd. In 1994 sloot de Deen zich aan bij het Real van Iván Zamorano, Fernando Redondo, Raúl en Fernando Hierro. Zo wist hij vijf titels op rij te winnen in twee verschillende shirts. Hoewel hij maar twee seizoenen bij Los Merengues speelde, is hij nog steeds één van de idolen van de club.

Het programma van de 25ste speeldag in La Liga op Eleven Sports:

Zaterdag 11 maart

  • Real Madrid - RCD Espanyol: om 14u op Eleven 2

Zondag 12 maart

  • Villarreal CF - Real Betis: om 18u30 op Eleven 2
  • Athletic Bilbao - FC Barcelona: om 21u op Eleven 1
Volg La Liga het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Meer voetbalnieuws:

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top