Manchester City en Kevin De Bruyne lopen gevaar tegen RB Leipzig

Sport | Deze week wordt het tweede luik van de terugwedstrijden in de achtste finales van de UEFA Champions League afgewerkt. Daarin ontvangt Manchester City dinsdagavond Red Bull Leipzig. Na een billijk gelijkspel in de heenwedstrijd (1-1) houden de Duitsers nog alle kansen gaaf om te stunten op Engelse bodem en zo een van de grote toernooifavorieten uit te schakelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dinsdagavond krijgt Manchester City het Duitse RB Leipzig op bezoek in het Etihad Stadium. De heenwedstrijd tussen de twee ploegen eindigde in 1-1. De Citizens domineerden voor rust maar werden in de tweede helft door de gastheren onder druk gezet. De Skyblues rekenen deze keer op de talenten van Kevin De Bruyne, die afwezig was in het eerste duel, en Erling Haaland, die in Duitsland ondermaats speelde, om het woensdag beter te doen. Marco Rose van zijn kant zal niet kunnen rekenen op zijn gevaarlijkste aanvalswapen, aangezien Christopher Nkunku onzeker is door een dijbeenblessure.

Eveneens op het programma die dinsdagavond: FC Porto - Inter Milaan. Ook in dat duel is alles nog mogelijk. In een zeer tactische heenwedstrijd kwam invaller Romelu Lukaku na een uur in het veld, de Rode Duivel wist laat in de wedstrijd alsnog de Portugese muur te slopen, waardoor de Nerazzurri een kleine voorsprong bijeensprokkelde voor deze return. Kan Lukaku opnieuw raak schieten tegen de troepen van Sérgio Conceição?

Liverpool moet hopen op onwaarschijnlijke remontada

Real Madrid heeft Liverpool drie weken geleden op Anfield een stevige loer gedraaid. In een spectaculaire herhaling van de laatste Champions League-finale rekenden The Reds zich na een kwartier speeltijd al rijk met een 2-0-voorsprong. Toen volgde een genadeklap die toegediend werd door onder meer Vinicius Júnior en Karim Benzema. Zij vernederden de Engelsen in eigen huis en wisten uiteindelijk te eindigen met 2-5.

Het is maar de vraag of Liverpool woensdag revanche kan nemen voor deze nederlaag. Het ziet er erg moeilijk uit, want The Reds moeten met meer dan drie doelpunten verschil winnen in Madrid om zich te kwalificeren. De Engelse ploeg staat erom bekend dat ze af en toe voor magie op het Europese toneel kunnen zorgen, maar het lijkt zelfs voor de fanatiekste supporter hoogst onwaarschijnlijk dat ze hun achterstand wegwerken in het Santiago Bernabeu-stadion. Toch moeten de Madrilenen ook niet geloven dat de kwartfinale nu al een zekerheid is, want Liverpool bewees met een 7-0 zege tegen Manchester United dat ze nog pit in zich hebben.

De andere wedstrijd van woensdag gaat tussen Napoli en Eintracht Frankfurt. De Napolitanen staan er beter voor dan hun Milanese landgenoten na hun 0-2 zege in Duitsland. Het duo Victor Osimhen en Khvicha Kvaratskhelia was opnieuw onstopbaar. Met respectievelijk een doelpunt en een assist hielpen de twee hun club een grote stap richting kwalificatie. De Duitsers zullen op hun beurt hun best moeten doen om in het Diego Armando Maradona Stadion te eindigen met een zege.

Het programma van de terugwedstrijden in de achtste finales op Pickx+ Sports:

Dinsdag 14 maart

Woensdag 15 maart

Volg de wedstrijden van de UEFA Champions League, waaronder het duel tussen Liverpool FC en Real Madrid, op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws: 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top