Het was twee volle jaren geleden dat RWDM zich nog eens de kaas van het brood liet eten na een voorsprong

Sport | Even leken de 'Promotion play-offs' zo goed als beslist nadat RWDM zichzelf op voorsprong had getrapt op het veld van titelconcurrent SK Beveren. Maar in een razend spannende tweede helft konden de Waaslanders zich toch nog op en over de Brusselaars hijsen. En dat... daar was al lang geen team meer in geslaagd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als RWDM de voorbije twee jaren op voorsprong kwam, dan liet het zich de kaas niet meer van het brood eten. De Brusselaars verloren tussen 3 maart 2021 en 4 maart 2023 geen enkele competitiewedstrijd waarin ze op voorsprong kwamen. Op die derde maart in 2021 verloor RWDM met 2-4 van Seraing nadat Nzuzi de score had geopend voor de thuisploeg. RWDM speelde toen nog met jongens als Sadin, Mpati, Yagan en Ribeiro Costa.

Maar sinds die nederlaag zette RWDM dus een ijzersterke reeks neer. Vorig seizoen kwamen de troepen van Vincent Euvrard 16x op voorsprong waarna ze 14x wonnen en 2x gelijkspeelden. Dit seizoen zat RWDM aan 15 duels waarin ze op voorsprong kwamen en dit keer wonnen ze gewoon ook al die matchen. Tot nu dus... afwachten of dat in de hoofden zal kruipen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top