‘De Mol’: dit weten we al over het nieuwe seizoen

Series | Op zondag 19 maart is het zover: dan is de mollenjacht officieel geopend en schiet Vlaanderens favoriete speurtocht weer uit de startblokken. Voor het elfde seizoen heeft de mol zijn holletje gegraven in de Verenigde Staten, meer bepaald in Arizona. Pickx blikt vooruit op de mollenjacht in de Far West.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vanaf 19 maart kun je weer op Play4 afstemmen voor je wekelijkse portie bedrog en manipulatie. Decor is deze keer Arizona, de Amerikaanse staat met zijn avondrode, wereldberoemde canyons, grillige zandformaties, smoezelige baanmotels, oneindige woestijnen en natuurlijk: de machtige rivier Colorado die door de eeuwen heen een baan door het landschap heeft geslepen.

In een eerste teaser belooft Gilles De Coster alvast een primeur in petto te hebben. Onze vertrouwde presentator is aan het woord en spreekt iemand toe: “Jij hebt alle selecties doorlopen. Jij bent onze …”. Daarna horen we een vervormd geluid. Op het einde van de teaser horen we Gilles duidelijk zeggen: “Dit hebben we nog nooit gedaan. Zie je het zitten?”


Verfrissende toets

Opnieuw lijkt de succesformule dus een verfrissende toets te krijgen. Iets wat de programmamakers de voorbije jaren overigens wel vaker probeerden: nieuwe elementen introduceren om de mollenjacht spannend en origineel te houden. Zo gingen de kandidaten de voorbije jaren op reis zonder een vooraf gekozen mol, of met twee mollen in de groep, of met een – vooraf niet doorgesproken – exit van de mol tijdens de opnames.

Op zondag 12 maart worden de kandidaten voorgesteld. Presentator Dennis Xhaët gaat net als vorig jaar met enkele bekende gasten op zoek naar de saboteur en doet dat dit jaar live vanuit het Antwerpse Play Zuid. Afspraak in ‘Café De Mol' om 21u30 op Play4 en GoPlay.

De jacht kent zijn ontknoping op 7 mei. De finale is te volgen vanuit je luie zetel, of vanuit Kinepolis Antwerpen in aanwezigheid van de kandidaten. Tickets daarvoor kan je nu al reserveren via de website van GoPlay.

De Halve Maan

Nog een weetje in de marge: brouwerij De Halve Maan slaat dit jaar de handen in elkaar met ‘De Mol’. Zolang het tv-programma loopt, lanceert de brouwerij een grote winactie in zowel horecazaken als supermarkten. Bij aankoop van een Brugse Zot Blond vind je binnenkort een unieke code aan de onderkant van de kroonkurk. Bij een Brugse Zot van het vat ontvang je deze code aan de hand van een kraslot.

Deelnemers kunnen deze code ingeven op brugsezot.be/DeMol en maken zo kans op één van de 1.000 ‘zotte' prijzen. De prijzenpot bestaat uit tickets voor het grote slotevent in Kinepolis Antwerpen waar je samen met de kandidaten en de presentator Gilles Decoster de finale op groot scherm kan bekijken, tickets voor een live opname van ‘Café De Mol’, een Limited Edition Mol glas of een Brugse Zot Molboekje.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top