Zes op zes voor de Belgische ploegen, Jackson maakt indruk bij Charleroi

Basketbal | Het werd zaterdag een meer dan geslaagde avond voor de Belgische ploegen in de BNXT League, de Belgisch-Nederlandse basketbalcompetitie. In de Elite Gold waren er overwinningen voor Oostende, Mechelen en Charleroi. In de Elite Silver maakten Bergen, Aalst en Leuven het feestje helemaal compleet.

Door Belga

Deel dit nieuws

Oostende haalde de 100 punten tegen Aris Leeuwarden (100-80). De uitblinker van de avond was Nikola Jovanovic (24 ptn). Bij Charleroi, dat met 95-79 won van Landstede Hammers, was Jhivvan Jackson (45 ptn) nauwelijks af te stoppen. Het collectief van Kangoeroes Mechelen volstond voor een 80-79 zege tegen ZZ Leiden. Vijf spelers haalde dubbele punten.

In de Elite Silver waren er overwinningen voor Bergen (88-64 tegen Den Helder Suns), Aalst (102-67 tegen Academie Limburg) en Leuven (98-71 tegen Yoast United). De 26 punten van de Bergense power forward Alexandre Gavrilovic sprongen het meest in het oog. Voor Leuven kwam Brevin Pritzl tot 24 punten.

In de Elite Gold wordt gestreden om een plaats in de nationale play-offs. De twee hoogst geklasseerde clubs van elk land plaatsen zich rechtstreeks voor de halve finale hiervan. De drie andere clubs plaatsen zich voor de kwartfinale. In de Elite Silver basketten de clubs om het laatste ticket voor de nationale play-offs. De hoogst gerangschikte club van elk land plaatst zich dus voor de kwartfinale. De andere clubs strijden voor hun plaats in de cross-border play-offs.

Vorig seizoen werden Oostende en Heroes Den Bosch nationaal kampioen en ging de titel in de overkoepelende BNXT League naar het Nederlandse ZZ Leiden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top